B2 - Riboflavin - Vitamin G

Der produceres B2-vitaminer af bakterier i tyndtarm.
Uundværlig for normal vækst og reproduktion.
Fremmer normal vækst og funktion af hud, hår, negle og øjne.
Medvirker ved forbrænding af kulhydrater, fedtstoffer og proteiner.

Anbefalet daglig mængde er 1,4 mg.
Ekstra tilskud:10 mg. Tages i en periode af individuel varighed.
B2-vitamin optages bedst sammen med andre vitaminer fra B-gruppen.

Overdosering
Ingen registreringer i skrivende stund.

Virkning

Antioxidant, virker som
Cellerespiration, vigtigt for
Fedtstoffer, med i omsætningen af
Histamin, indgår i produktion af
Kulhydrater, med i omsætningen af
Leukotriener (dannes ud fra fedtsyren arachidonsyre)
Niacin, indgår i produktion af
Noradrenalin, indgår i produktion af
Proteinsyntese, vigtigt for
Serotonin, indgår i produktion af
Vævshormoner, forhindere overproduktion af skadelige Eikosanoider () som nogle Prostaglandiner (fedtsyrer) Mangelsymptomer
Mundvige, revner og sår i
Mundvigene, udvendige sprækker i
Øjnenes, bindehinde irritation af
Fingernegle, skøre
Træthed
Hårtab

Hvem har især brug for B2-vitamin?

Fysisk aktive, gravide, ammende og p-pille brugere.
Folk med dårlige levevaner synes dagligt at have behov for ca. 2 g.
Ved tendens til muskelkramper.
Problemer med hud, hår og negle.

Hvor findes B2-vitamin?

Indmad som lever og nyrer.
Mandler, hvedekim, ølgær, melassegær, myseost, ost, æg, grønne blade, grønkål, broccoli.
Ærter og bønner, bønnespirer, hvedespirer, fuldkornsprodukter og nødder.
Hæmmende for udnyttelsen
Te, kaffe, alkohol, konserveringsmidler, kogning og hæmmer udnyttelsen.
Overdosering
Det farver i store mængder urinen gul. Store doser kan give hudkløe og følelsesløshed.




Forrige side

Tilbage til Tilskuds Oversigt Forside
Kontakt os | Tilmeld medlemssiden | Glemt mit Password