Fennikel
Fennikel
(Foenículum vulgáre)


Har en meget karakteristisk smag af lakrids, og anvends som smagsstof til hostemidler. En god idé hvis du bruger fennikel i madlavning, er altid at putte et æble i samtidigt, så bliver smagen meget bedre.

Amning, øger mælketilførslen 
Blodrensende
Bronkitis (akut/kronisk)
Fedme, virker slankende
Fordøjelsen forbedres
Fordøjelsesstyrkende
Halsbrand (puttes i salat)
Hostelindrende (sirup/te)
Luftvejene, virker udvidende og slimløsende (bronkier).
Mavestyrkende
Nyresten, sammen med melbærris
Tarmluft
Urindrivende

Godt sammen med Anis, Korianderfrø, Enebær, Dild, Estragon, Røllike, Kardemomme, Ingefær til et fantastisk astmamiddel.
Siges at kunne fremme seksuallysten hos kvinder grundet fytoøstrogene.
Disse "plantehormoner" vil også kunne være medvirkende til udvikling af større bryster hos kvinder.
Hæld ¾ kop kogende vand over 1-2 tsk. friske knuste Fennikelfrø. Lad denne blanding simre på komfuret 5-10 min., Men det må ikke koge igen.
Te til lindring af fordøjelsesforstyrrelser, det anbefales at drikke 1 kop te 3 gange om dagen, mellem måltiderne. 3-6 uger af denne daglige Fennikel te, bør bringe lindring.

Børn ældre end 5 år og opefter bør kun indtage halvdelen af denne dosis.
Spædbørn skal have 1/8 del af den voksne dosis.





Forrige side

Tilbage til Hoved Menu Tilbage til Symptom oversigt Forside
Kontakt os | Tilmeld medlemssiden | Glemt mit Password