Kanel
KANEL
(Cinnamonum zeylanicum)

Kanel stammer fra barken af kaneltræet og er et udsøgt krydderi i, da det smager lækkert sødligt og sødligt.
Kanel bruges meget som alternativ naturmedicin bl.a. pga. dens påviste blodsukker sænkende virkning og er uundværlig i køkkenet. Det siges, at kun 1 gram kanel daglig sænker blodsukkeret med 20%.

Der er stor forskel på kanel.

En nylig publiceret (2013) norsk undersøgelse viste, at storforbrugere af kanel bør begrænse indtaget pga. stoffet Kumarin. Kumarin er en naturlig bestanddel af Kanel og det bør man være opmærksom på. Kumarin er en moderat giftig komponent – en kemisk forbindelse, der findes i mange planter. Kumarin er kendt for at forårsage lever og nyre skader, ved indtagelsen af for høje koncentrationer
Men her er det vigtigt at skelne mellem de to typer af kanel: CASSIA KANEL og CEYLON KANEL.

Cassia kanel er meget billigere og smagen er stærkere og mere harsk. Indonesien producerer 40% af al Cassia kanel, som er en SLÆGT af kanel. Den er mere hård og træagtig i strukturen og alle lagene af barken anvendes.

Ceylon kanel, hvor kun den inderste tynde bark bruges, har en finere mindre tæt og mere smuldrende konsistens og indeholder en ubetydelig mængde af Kumarin, pga. det lave indhold af æstetiske olier fra barken.

Cassia kanel indeholder altså et højere indhold af kumarin end Ceylon kanel, så storforbrugere af Cassia kanel (og ikke Ceylon kanel) bør begrænse indtaget eller vælge at købe Ceylon kanel i stedet.

CEYLON KANEL

Afgiftende virkning
Appetit, regulerer
Betændelser i kroppen, modvirker
Blodsukkerregulerende
Candida Albicans, bekæmper
Fordøjelsesproblemer, hjælper ved
Fordøjelsen, regulerer
Forkølelse, forebyggende
Forkølelser, lindrer
Hoste, lindrer ved   
Influenza, forebyggende
Nervesystemet, beroliger
Slankende
Vanddrivende

En lækker te kunne f.eks. bestå af Grøn te, Gojibær, Kanel, Kardemomme og lidt Ingefær.

HUSK! Du kan man også ”bekæmpe” insekter med kanel… Gå til Farmors hjørne




Forrige side

Tilbage til Hoved Menu Tilbage til Symptom oversigt Forside
Kontakt os | Tilmeld medlemssiden | Glemt mit Password